Negen van de tien Britse economen zijn negatief over vertrek uit de EU

Negen van de tien Britse topeconomen denken dat de economie van het Verenigd Koninkrijk schade zal ondervinden als het land de Europese Unie verlaat. Dat blijkt uit een peiling onder meer dan 600 economen die is uitgevoerd in opdracht van de krant Observer. Van de ondervraagden zei 88 procent dat een Brexit de Britse economische groei vermoedelijk negatief zal beïnvloeden. En 82 procent rekent ook op negatieve financiële gevolgen voor de Britse huishoudens. Het resultaat is een opsteker voor premier David Cameron, die voor het referendum op 23 juni campagne voert om in de EU te blijven. Hij reageerde zondag: „Deze peiling bevestigt de overheersende mening van economen dat vertrek uit de EU onze economie zal schaden, banen zal kosten en prijzen zal verhogen.” Voorstanders van een Brexit zeggen dat de economie juist zal profiteren van een vertrek uit de EU. (Reuters)