Kimman kan wereldtitel net niet prolongeren

BMX’er Niek Kimmann is er zondag in Medellín net niet in geslaagd om zijn wereldtitel te prolongeren. Kimmann moest in de finale op het olympische onderdeel supercross genoegen nemen met zilver. Op de eindstreep kwam hij een fractie van een seconde (0.048) tekort tegen de Franse winnaar van het goud, Joris Daudet. Het brons was voor de Amerikaan Nicholas Long. Twan van Gendt was de enige andere Nederlander in de eindstrijd. Hij werd zesde. Kimmann verraste vorig jaar in Zolder met zijn eerste wereldtitel. Zaterdag won in hij in Colombia nog het goud op het onderdeel tijdrit. In de finale van de supercross keek hij de hele race tegen de rug aan van de latere winnaar. Op het laatste stukje kwam de net twintigjarige fietscrosser uit Lutten nog dichtbij maar het was niet genoeg voor goud. (NRC)