Basic-Fit hoopt op 400 miljoen

Fitnessketen Basic-Fit is van plan om op 10 juni naar de Amsterdamse beurs te gaan. De beoogde introductieprijs per aandeel ligt tussen 15 en 20 euro. De beursgang zou volgens het maandag gepubliceerde prospectus een prijskaartje van ongeveer 1 miljard euro krijgen.

Basic-Fit gebruikt de opbrengst om schulden af te lossen, nieuwe sportscholen te openen en meer naamsbekendheid te krijgen.

De beursgang moet de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf, de Britse investeringsmaatschappij 3i, geld opleveren. 3i, dat ook winkelketen Action in handen heeft, nam in 2013 voor 110 miljoen euro een belang van 55 procent in Basic-Fit.

De sportschoolketen in Hoofddorp wil in totaal 26,7 miljoen aandelen aanbieden. Die zijn goed voor een belang van een kleine 49 procent en een waarde van ten minste 400 miljoen euro. Bij grote interesse kunnen de banken tot 15 procent extra aandelen verkopen. Ongeveer 10 procent van de aandelen wordt gereserveerd voor particuliere beleggers. Basic-Fit werkt met een concept van ruime openingstijden en sporten voor weinig geld. De prijsvechter had in 2015 een omzet van 202 miljoen euro. Het bedrijf is met 140 sportscholen de grootste fitnessketen in Nederland. (NRC)