Red Bull rijdt twee jaar langer met motoren Renault

In tegenstelling tot vorig jaar presteren de motoren van het team van Max Verstappen dit seizoen wel goed.

Daniel Ricciardo in actie tijdens de GP van Monaco. Foto Eric Gaillard/AFP

Het Formule 1-team Red Bull rijdt ook de komende seizoenen met Renaultmotoren. Het team van Max Verstappen was vorig jaar nog naarstig op zoek naar een nieuwe krachtbronleverancier vanwege slechte prestaties, maar dit seizoen functioneren de motoren wel naar behoren.

In 2017 en 2018 zullen zowel Red Bull als satellietteam Toro Rosso met Renaultmotoren rijden, al worden ze net als dit jaar geleverd onder de naam van horlogemerk Tag Heuer. Toro Rosso rijdt dit jaar met motoren van Ferrari uit 2015. Teambaas Chris Horner noemde de contractverlenging logisch:

“Na de reconstructie die Renault heeft ondernomen, is er duidelijke progressie geboekt. We zijn dan ook dolblij dat we deze langdurig succesvolle samenwerking kunnen voortzetten.”

Vruchteloze zoektocht

De motoren van Franse makelij kampten vorig jaar regelmatig met problemen, waardoor er druk op de relatie tussen Red Bull en Renault kwam te staan. Horner wilde daarom op zoek naar een nieuwe leverancier, maar klopte vruchteloos aan bij Mercedes, Ferrari en Honda. Uiteindelijk werd besloten opnieuw met Renault in zee te gaan.

Dit seizoen presteren de Franse krachtbronnen een stuk constanter en beter. Uitschieter was tot nu toe de overwinning van Verstappen twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Spanje. Ook dit weekend boekte Red Bull succes; mede dankzij een aantal updates van de motor in de bolide van Daniel Ricciardo mag de Australiër zondag op pole position beginnen aan de race in Monaco. De update is vanaf de volgende grand prix, in Canada, ook beschikbaar voor Verstappen.