Maandagochtend tijdens spits geen treinen tussen Utrecht-Den Bosch

De NS raadt reizigers aan hun reis uit te stellen. Het is nog niet bekend wanneer de treinen weer normaal gaan rijden.

Een trein op Utrecht Centraal Station. Foto: ANP/Lex van Lieshout

Op het traject tussen Utrecht Centraal en Den Bosch rijden op maandagochtend geen treinen tijdens de spits. Dat schrijft de NS op zijn website. De werkzaamheden aan het spoor rondom Utrecht Centraal die sinds donderdag aan de gang zijn, duren langer dan gepland. Tussen Utrecht-Amsterdam Centraal en Utrecht-Schiphol rijden minder treinen.


Wanneer precies in de loop van maandag de treinen weer normaal gaan rijden, is nog niet bekend. De NS raadt reizigers aan om hun reis uit te stellen. Voorlopig zet het spoorbedrijf bussen in, maar die “kunnen in de ochtendspits niet de capaciteit bieden die we normaal met de trein kunnen bieden”, schrijft de NS op zijn website. Mensen die toch met de trein tussen Utrecht en Den Bosch willen reizen, raden ze aan via Arnhem/Nijmegen te gaan.

Eigenlijk zondagavond al af

De werkzaamheden van ProRail bij Utrecht Centraal hadden eigenlijk zondagavond al af moeten zijn. De organisatie werkt daar aan perrons, het spoor en de bovenleiding van het beveiligingssysteem. Op andere locaties liepen de werkzaamheden dit weekend ook uit, waardoor forenzen onverwacht vertraging opliepen. Het ging daarbij onder meer om de trajecten Utrecht-Leidsche Rijn, Utrecht-Zeist en Utrecht-Schiphol.