Sneeuwtraining voor kleine il gatto

Het kan nog best, zeggen wij sinds vrijdagmiddag tegen elkaar. Vrij vaak. Het kan nog best. Je bent niet zomaar drie weken de beste, dan kun je iets herstellen. Hij rijdt ze er straks allemaal gewoon weer af. Het kan nog best. Oók de roze ballonnen van Nibali en Chaves kunnen ontploffen. Paf! Chaves zag er heel kwetsbaar uit vrijdag. Het kan nog best. Heeft u de helm op de foto al herkend? Juist: van Steven Kruijswijk geweest. De fiets: idem dito. En de renner die hier namens TML Dommelstreek uit Geldrop langsschiet als een megakomeet heeft roze bloed door de aderen stromen: ja ja, Max Rossen is een neef van il gatto. Wist u al dat een kat in het nauw rare sprongen maakt? Het kan dus nog best. En anders hebben we Max nog. Die is nu twaalf – we stomen hem klaar voor het grote werk. Trainen, trainen, trainen. Berg op, berg af. Sturen, draaien. En sneeuwtraining. Soepel langs de witte wanden glijden. Bij het eerste vlokje komende winter: naar buiten! Maar eerst Kruijswijk – als hij start. Moed houden. Nog twee etappes. Het kan nog best. HET KAN NOG BEST!