Man geliquideerd in Diemen-Noord

De politie meldt dat het gaat om de 38-jarige Vincent Jalink, een bekende van politie en justitie.

Foto: Evert Elzinga / ANP

Bij een schietpartij aan de Klipperweg in Diemen-Noord is vrijdagavond een man omgekomen. Dat meldt de politie in een persbericht. Het slachtoffer is de 38-jarige Vincent Jalink, een bekende van politie en justitie.

Vrijdagavond meldde de politie dat even na 22.00 uur een man was neergeschoten aan de Klipperweg:

Zaterdagochtend werd bevestigd dat het slachtoffer is overleden:

De Klipperweg in Diemen-Noord:

Liquidatie

Volgens de politie werd Jalink meerdere keren beschoten terwijl hij met zijn zoontje in een auto zat. Hij werd hierop gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Getuigen hebben een man in donkere kleding zien wegrennen in de richting van het tankstation aan de Diemerpolderweg. Hij zou even verderop achterop een donkere scooter met blauw kenteken zijn gestapt. Andere getuigen verklaarden dat de mogelijke dader zich in een donkere auto uit de voeten maakte.

Volgens Het Parool was Jalink een bekende organisator van feesten in met name Amsterdam-Zuidoost. Hij werd volgens de krant “recent met name veroordeeld voor het witwassen van misdaadgeld. Zaken omtrent verdenkingen van plofkraken en drugsbezit liepen nog.”