Kruijswijk ondanks blessure van start in Giro d’Italia

De Nederlander verloor vrijdag zijn roze leiderstrui na een harde val.

Steven Kruijswijk verloor vrijdag door zijn val veel tijd in het algemeen klassement.
Steven Kruijswijk verloor vrijdag door zijn val veel tijd in het algemeen klassement. Foto: Luk Benies / AFP
Lees ook: Haalt Kruijswijk het podium? Volg het op ons liveblog.

Wielrenner Steven Kruijswijk gaat zaterdag ondanks een blessure van start in de twintigste etappe van de Ronde van Italië. Dat heeft zijn team Lotto-Jumbo zaterdagochtend bekendgemaakt:

Vrijdag verloor de Nederlandse renner zijn roze leiderstrui na een harde val door een stuurfout. Kruijswijk vloog uit de bocht in een afdaling en ging daarna over de kop. Door de val liep de 28-jarige renner een breukje op in zijn rib en een blessure aan zijn voet. Tegenover de NOS reageerde Kruijswijk na de etappe van vrijdag gedecideerd: “Ik verlies hier de Giro, door een stomme fout”.

Er is nog hoop

Toch lijkt nog niet alles verloren voor de Nederlander. Hoewel Kruijswijk zijn drie minuten voorsprong in het algemeen klassement moest inleveren - en naar een derde plaats zakte op 1.05 minuten van leider Esteban Chaves en op 21 seconden van Vincenzo Nibali - behoort hij tot de betere klimmers. Dat komt goed van pas in de etappe van zaterdag, die 134 kilometer lang is en drie beklimmingen van de eerste categorie telt. De eindstreep ligt op een helling van de derde categorie.

De Giro eindigt zondag met een vlakke rit van Cuneo naar Turijn.

Volg zaterdag vanaf de start ons liveblog over de twintigste etappe in de Giro.