Zeker 23 sporters positief bij hertest van monsters van Londense Spelen

Zeker 23 sporters die in 2012 deelnamen aan de Olympische Spelen van Londen zijn alsnog positief op doping getest. Bij nieuwe controles die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft laten uitvoeren, zijn in de bewaarde stalen afwijkende waarden gevonden. Het gaat om sporters uit zes verschillende landen, die meededen aan vijf sporten. Details over nationaliteiten zijn niet bekendgemaakt. Het IOC liet 265 monsters van de Olympische Spelen van Londen opnieuw testen. De organisatie sluit niet uit dat er nog meer afwijkende resultaten worden gevonden. In een eerder stadium liet het IOC ook al monsters van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing hertesten. Waardes van 31 sporters werden toen als verdacht aangemerkt. Nader onderzoek heeft nog een extra geval aan het licht gebracht, waardoor het totaal van ‘Beijing’ op 32 is gekomen. (ANP)