35 arrestaties bij anti-Trump manifestatie San Diego

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst gingen voor- en tegenstanders van Trump met elkaar op de vuist.

Voor- en tegenstanders van Donald Trump raakten vrijdag (lokale tijd) slaags in San Diego.
Voor- en tegenstanders van Donald Trump raakten vrijdag (lokale tijd) slaags in San Diego. Foto: Mark Ralston / AFP

Bij een anti-Trump manifestatie in de Zuid-Californische stad San Diego zijn vrijdag (lokale tijd) 35 betogers gearresteerd. Dat heeft de politie van San Diego via Twitter laten weten:

Meer dan duizend mensen demonstreerden tegen Trump tijdens zijn verkiezingsbijeenkomst, die al snel op rellen uitliep. Voor- en tegenstanders van Trump gingen met elkaar op de vuist. Ook werd met flessen naar de politie gegooid.

Trump reageerde koeltjes op de rellen:

De betogers protesteerden tegen de uitspraken en ideeën van Trump over onder meer het bouwen van een muur aan de Mexicaanse grens en het deporteren van 11 miljoen illegalen. Zeker in grensstad San Diego liggen deze uitspraken gevoelig.

Eerder deze week liep ook een verkiezingsbijeenkomst in de staat New Mexico, waar veel Latino’s wonen, uit op rellen. Eind april leidde de komst van Trump naar Californië al tot rellen en arrestaties.

Genoeg gedelegeerden

Hoewel de protesten tegen Trump toenemen en feller worden, haalde hij deze week wel genoeg gedelegeerden binnen om de Republikeinse Partij aan te kunnen voeren bij de verkiezingen van 8 november.