brieven

Onjuiste constateringen

In zijn tv-recensie (19/5) stelt Thomas de Veen dat in de documentaire over de Levenseindekliniek de huisarts euthanasie weigerde aan de mevrouw die haar doodswens verwoordde met ‘huppakee, weg’. Ook stelt hij dat de Levenseindekliniek ‘de randen van het toelaatbare’ opzoekt. Onjuist: de huisarts weigerde niet, maar zocht steun bij de arts van de Levenseindekliniek, omdat hij het zo’n complex verzoek vond. De Levenseindekliniek zoekt niet de randen van het toelaatbare, maar kijkt wat binnen de wet mogelijk is om mensen met een euthanasiewens te helpen. Als de grenzen van de wet een belemmering vormen, gaat de euthanasie niet door.

Blokker

Een wasrekje uit drie delen

In de analyse over Blokkers neergang (21/5) miste ik een beslissende factor: Blokker verkoopt goedkope Chinese rotzooi. Ik kocht er zo’n rolwagentje voor boodschappen. Bij een van de exemplaren ontbraken onderdelen, en na herhaald ruilen vielen drie andere uiteen. Ze hebben één model wasrekje. Dat bestaat uit drie delen, en die moet je iedere keer weer in elkaar zetten, want ook dat valt uit elkaar. Er is veel leed in de wereld, en dit is er niets bij. Maar volgende keer koop je je spullen ergens anders.

O.L.E. Jongmans Wateringen