Licentiecommissie blijft bij degradatie ondanks negatief advies van Spelersraad

Het negatieve advies van de Centrale Spelersraad (CSR) heeft de licentiecommissie van de KNVB donderdag in de zaak tegen FC Twente niet op andere gedachten gebracht. Het college houdt vast aan het voorgenomen besluit om de proflicentie van de club uit Enschede per 1 juli in te trekken en een nieuwe licentie te verlenen voor de eerste divisie.

Volgens de licentiecommissie zijn er in het advies van de CSR geen nieuwe feiten aan de orde gekomen, die een aanpassing van het oordeel rechtvaardigen. Het besluit is hiermee definitief.

De licentiecommissie hoeft zich niet te houden aan het advies van de CSR. De KNVB is dan wel verplicht twee weken te wachten met de uitvoering van het definitieve besluit van de licentiecommissie.

Na het negatieve advies van de CSR, die bestaat uit tien profvoetballers en vier vakbondsleiders, hebben de leden van de licentiecommissie donderdag direct overleg gehad. Om iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven, liet de KNVB weten.

FC Twente reageerde bij monde van directeur Onno Jacobs kort en zakelijk. „De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover bericht. Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kort geding te veranderen.” De zaak voor de rechtbank in Utrecht dient vrijdag. FC Twente eist daarin dat de intrekking van de licentie ongedaan wordt gemaakt. (ANP)