Mourinho tekent bij United

José Mourinho heeft vrijdagochtend, zoals verwacht, een contract getekend bij Manchester United. De Portugees is daarmee de opvolger van Louis van Gaal, die maandag werd ontslagen door de Engelse topclub. Mourinho (53) tekende een contract voor drie jaar op Old Trafford. De Portugees, ooit assistent van Van Gaal bij Barcelona, werkte met wisselend succes bij onder meer União Leiria, FC Porto, Chelsea, Inter Milaan, Real Madrid en opnieuw Chelsea. Met FC Porto, Chelsea en Inter bereikte hij de finale van de Champions League. In 2004 (FC Porto) en in 2010 (Inter) won hij de finale. Afgelopen december werd hij ontslagen bij Chelsea na een dramatische reeks, hij moest weg toen de club één punt boven de degradatiestreep stond. Het seizoen ervoor was hij nog landskampioen geworden met Chelsea. Bij Manchester wordt van Mourinho verwacht dat de club – na enkele magere jaren – weer om het landskampioenschap gaat spelen. Directeur Ed Woodward: „José is simpelweg de beste manager vandaag de dag.” (NRC)