Minister onderzoekt telefoonverbod fietser

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur, VVD) laat onderzoeken of telefoneren op de fiets verboden kan worden. Ze doet dit omdat er steeds meer ongelukken met fietsers gebeuren waarbij een mobiele telefoon in het spel was, zo heeft ze donderdag laten weten. Publiciteitscampagnes om het gebruik van de telefoon op tweewielers terug te dringen hebben volgens haar niet tot het gewenste resultaat geleid. Een op de drie jongeren tussen de 12 en 21 jaar gebruikt inmiddels de mobiele telefoon op de fiets. Het aantal jongeren dat onder het fietsen appt, belt of op internet zit, neemt intussen alleen maar toe. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Bij een op de vijf ongevallen met fietsers tussen de 12 en 24 jaar blijkt een smartphone een rol te hebben gespeeld. (ANP)