Nadal onverwachts uit Roland Garros door polsblessure

Vrijdag eindigde het toernooi ook voor het als tweede geplaatste dubbelkoppel met Nederlander Jean-Julien Rojer.

Rafael Nadal tijdens Roland Garros.
Rafael Nadal tijdens Roland Garros. Foto Pascal Rossignol / Reuters

Rafael Nadal heeft vrijdag onverwacht moeten opgeven in Roland Garros vanwege een polsblessure. Dat vertelde hij vrijdag op een gehaast opgezette persconferentie, volgens persbureau Reuters.

Donderdag leek er nog niks aan de hand met de negenvoudige winnaar van het Franse tennistoernooi. Toch bleek hij de wedstrijd tegen Facundo Bagnis, die hij met 6-3 6-0 6-3 won, te hebben gespeeld met behulp van een verdovend middel. Vrijdag kon Nadal zijn linkerpols niet meer bewegen.

De polsblessure bleek Nadal al enkele weken te hebben. Toch hoopt Nadal volgende maand op Wimbledon weer van de partij te zijn.

Twitter avatar rolandgarros Roland Garros Nadal: “I have to retire from the tournament because I have a problem in my wrist that I have since couple of wks.” https://t.co/cR6nRYDE4E

Het is de laatste terugslag voor de 29-jarige Spanjaard, die tijdens zijn carrière vele blessures heeft geleden. In 2009 weerhield een knieblessure hem van de titel op Wimbledon en ook de Olympische Spelen van Londen in 2012 miste hij door de opnieuw opspelende knieblessure. Ook in 2014 had Nadal last van een polsblessure, maar toen aan zijn rechterpols.

Ook einde toernooi Rojer

Jean-Julien Rojer is vrijdag ook in het dubbelspel op Roland Garros uitgeschakeld. Samen met zijn vaste Roemeense partner Horia Tecau, als tweede geplaatst, ging hij in de tweede ronde onderuit tegen Pablo Cuevas (Uruguay) en Marcel Granollers (Spanje): 5-7 6-4 6-3.

Donderdag eindigde het toernooi voor Rojer al in het gemengddubbel. Hij verloor met de Georgische Oksana Kalasjnikova van de Sloveense Andreja Klepac en de Filipijn Treat Huey in twee sets: 6-4 6-4.