Trump heeft voldoende steun gedelegeerden

Het is nu zeker dat Donald Trump de Republikeinse Partij zal aanvoeren bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november. Volgens tellingen in de media krijgt Trump de steun van zeker 1.238 gedelegeerden. Hij heeft er 1.237 nodig voor de meerderheid. Deze zomer wordt Trump officieel op de partijconventie tot kandidaat gekozen. Daarna wacht een strijd met zijn Democratische opponent, vrijwel zeker Hillary Clinton. Zij heeft een meerderheid van 2.383 gedelegeerden nodig en heeft er al 2.305 gewonnen. Trump, de vastgoedmagnaat zonder politieke ervaring, loopt in het nationaal gemiddelde van opiniepeilingen 1,5 procentpunt achter op Clinton, een verwaarloosbaar verschil. Meer dan één peiling geeft hem zelfs een klein voordeel in een rechtstreeks duel. (NRC)