Opnieuw doden na kapseizen boot bij Libië

Voor de Libische kust is donderdag een boot met vluchtelingen gekapseisd. Volgens de Italiaanse kustwacht zijn daarbij twintig mensen om het leven gekomen en werden 88 mensen uit het water gered. Woensdag sloeg ook al een houten vissersboot om in het Kanaal van Sicilië met aan boord ongeveer vijfhonderd mensen. Van hen worden er volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) nog altijd zo’n honderd mensen vermist. Eerder werd nog gesproken van vijf doden. De afgelopen weken is het aantal bootvluchtelingen dat vanuit Libië de oversteek naar Italië probeert te maken sterk toegenomen als gevolg van het rustige weer. Volgens de Italiaanse kustwacht zijn donderdag op één dag zo’n 4.000 migranten gered in 22 verschillende operaties. (Reuters)