Manchester bevestigt komst José Mourinho

De Portugees volgt Louis van Gaal op, die maandag werd ontslagen.

Mourinho bij zijn huis in Londen.
Mourinho bij zijn huis in Londen. Foto Leon Neal / AFP

José Mourinho wordt de nieuwe trainer van Manchester United. Dat heeft de club vrijdag bevestigd. Mourinho volgt Louis van Gaal op. Zijn vertrek werd maandag aangekondigd.

Geruchten over de komst van Mourinho deden al langer de ronde, maar bleven tot vrijdag onbevestigd. De Portugese trainer werd in december ontslagen bij Chelsea. Hij heeft een contract getekend voor drie jaar met een optie om te blijven tot 2020.

Manchester United-topman Ed Woodward is blij met de komst van Mourinho, laat hij weten in een reactie op de site van de club:

“José is in deze sport momenteel simpelweg de beste trainer. Hij heeft prijzen gewonnen en spelers geïnspireerd in landen door heel Europa en kent, uiteraard, de Premier League zeer goed, als drievoudig titelwinnaar.”

Mourinho zelf noemt het trainerschap van United een “bijzondere eer in deze sport”:

“Het is een club die bekend is en bewonderd wordt in de hele wereld. Er hangt een mystieke en romantische sfeer rond die geen enkele club kan evenaren. Ik heb altijd affiniteit gehad met Old Trafford. Het was de plek van enkele van mijn dierbare herinneringen uit mijn loopbaan en ik heb altijd genoten van het contact met de United-fans.”