In beeld

Libelle Zomerweek

De Libelle Zomerweek zit er weer bijna op. Elke middag treedt in het Nieuwscafé van de Zomerweek een politicus op uit Den Haag die er ook iets over zichzelf vertelt. Donderdag was vice-premier Lodewijk Asscher te gast. Hij oogstte applaus maar kreeg ook veel kritiek van de bezoekers van het evenement van het damesblad.
Bij zijn aankomst op het Libelle-terrein, aan het Almeerderstrand, neemt Lodewijk Asscher de tijd voor een foto-moment voor de clubtent.
Tammy van Nerum
Bij het dagelijkse Nieuwscafé van de Libelle Zomerweek gaat het natuurlijk om de gasten, de Haagse politici. Maar deze keer, zeggen ook die gasten, is voor iedereen de interviewster minstens zo interessant: Ebru Umar.
Tammy van Nerum
Minister en vicepremier Lodewijk Asscher krijgt donderdagmiddag een hoop kritische vragen uit het publiek – soms op het agressieve af. „Dit kabinet wil iedereen toch laten werken tot z’n 67ste? En ook laten zorgen voor z’n hulpbehoevende ouders en buren? En wilt u dat we dan ook nog blij zijn op ons werk?”
Tammy van Nerum
Interviewster Ebru Umar had Asscher eerst laten vertellen over zijn drie kinderen – de oudste was op deze dag jarig – en over zijn vrouw die voltijds werkt en dus meebeslist over zijn toekomst: verder in de politiek of toch niet? Asscher: „Zij zegt: als jij het echt heel graag wilt, steun ik je.”
Tammy van Nerum
Het tijdschrift heeft maandag een online tv-zender gelanceerd naar aanleiding van de start van Libelle Zomerweek. Dagelijks worden video’s geüpload van vloggers en Libelle zegt zelf vloggers op te gaan leiden. De online tv-zender is gericht op vrouwen tussen de 45 en 54 jaar.
Tammy van Nerum
Naast workshops doen, verzorgingsproducten testen, kleding en tassen kopen, genieten Libelle-lezers van hapjes en drankjes bij de vele foodtrucks op het terrein.
Tammy van Nerum
Bij de vorige editie bezochten 83.000 mensen de Libelle Zomerweek.
Tammy van Nerum
Ruim 99 procent van de bezoekers is vrouw. De gemiddelde leeftijd is 51 jaar.
Tammy van Nerum
Er zijn 10.000 workshopplekken voor de bezoekers.
Tammy van Nerum
Echtgenoten zijn ook van harte welkom. Het is de vraag of er voldoende voor ze doen is.
Tammy van Nerum
Koopjesjagen bij een van de meer dan 300 stands: alles is een euro in deze winkel. Een gemiddelde bezoeker besteedt €71 op het evenement.
Tammy van Nerum
Voor het publiek is er de gelegenheid om kennis te maken met de allernieuwste gadgets.
Tammy van Nerum
Met mooi weer is het prima toeven aan het Almeerderstrand.
Tammy van Nerum
Maar bovenal moet de Libelle Zomerweek een 'kleurrijk feestje met heel veel bloemen' zijn.
Tammy van Nerum