Fontijn verliest finale bij de WK boksen

De Nederlandse plaatste zich eerder deze week in de klasse tot 75 kilogram voor de Olympische Spelen in Rio.

Nouchka Fontijn afgelopen jaar na het behalen van goud bij de Europese Spelen in Bakoe.
Nouchka Fontijn afgelopen jaar na het behalen van goud bij de Europese Spelen in Bakoe. Foto Henk jan Dijks/ANP

Boksster Nouchka Fontijn heeft op bij de WK boksen in Astana de finale van de klasse tot 75 kilogram niet winnend kunnen afsluiten. De Amerikaanse regerend olympisch- en wereldkampioen Claressa Shield werd na juryberaad met 3-0 unaniem uitgeroepen tot winnaar, meldt ANP.

De als tweede geplaatste Fontijn had veel moeite met de sterke rechtse van de 21-jarige Shields, die haar tweede wereldtitel veroverde. De uiteindelijke scores in het voordeel van de Amerikaanse waren, na jury-overleg: 40-36, 39-37, 39-37.

Ticket voor de Spelen

Eerder deze week plaatste Fontijn zich al voor de Spelen komende zomer in Rio. De WK boksen vormden daarvoor de laatste kwalificatiemogelijkheid. De Nederlandse won vorig jaar nog goud bij de Europese Spelen in Bakoe.