FC Twente kraakt in kort geding optreden van KNVB rond licentie

FC Twente vindt dat de KNVB ernstig tekort is geschoten in de procesgang, zo betoogde de club vrijdag in kort geding.

FC Twente vindt dat de KNVB onterecht de indruk heeft gewekt dat de club hoe dan ook zijn licentie zou behouden. Dat voerde advocaat Dolf Segaar deze vrijdagochtend aan in het kort geding van de club uit Enschede tegen de licentiecommissie van de bond. FC Twente vindt dat de KNVB ernstig tekort is geschoten in de procesgang. Ook uitte de club kritiek op de mate waarin de bond de publiciteit heeft gezocht.

De club voerde wederom aan dat de financiële gevolgen ernstig zijn. Dat vindt de club al sinds de licentiecommissie van de KNVB op 18 mei besloot de eredivisielicentie in te trekken en een licentie voor de Jupiler League te verstrekken. Om die reden zou een beroepsprocedure, waarin uitspraak mogelijk pas eind juni zou komen, „funest” zijn. Twente beroept zich op het feit dat er financiële afspraken zijn gemaakt op basis van een eredivisielicentie. Ook sprak de advocaat over de seizoenskaarten waar minder inkomsten uit zullen komen mocht Twente een niveau lager uitkomen.

Bovendien stipte Segaar het al eerder benoemde verschil tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Twente aan. De fouten waarvoor de club bestraft is – de transfers van Jesús Corona, Orlando Engelaar en Dusan Tadic en de verborgen afspraken met investeerder Doyen– werden gemaakt door het ‘oude’ FC Twente. Dat is er niet meer en daarvoor is de club al meermaals gestraft. Het ‘nieuwe’ FC Twente heeft orde op zaken gesteld.

De rechter benadrukte voor de zitting, voor zo’n zestig man – betrokken partijen, pers en enkele fans – dat hij begrijpt dat sommige dingen die zouden worden gezegd „irritatie” konden opwekken. „Maar bewaar die voor later.” Ook zei hij vanwege de omvang en het belang van de zaak zijn woorden te zullen wegen.

De uitspraak in de zaak volgt later.