Zo klinkt Adele’s Hello met Kermit, Shrek en Peter Griffin

Craig Ball bereikte eerder deze week de finale van Britain’s Got Talent door Hello te zingen met stemmen van verschillende cartoonfiguren.

Craig Ball laat Hello zingen door onder meer Mickey Mouse.
Craig Ball laat Hello zingen door onder meer Mickey Mouse. YouTube

Hangt Adele’s Hello je onderhand de keel uit? Blijf hangen, want dit is niet zomaar een volgende cover of parodie op het succesnummer van 2015. Dit is Hello gezongen door verschillende cartoonfiguren. Het bijzondere: het zijn imitaties, allemaal afkomstig van één persoon: entertainer Craig Ball.

Ooit afgevraagd hoe het zou klinken als Peter Griffin van Family Guy iets van Adele zou zingen? Of hoe de teksten van de Britse zangeres klinken uit de mond van Elmo of Mickey Mouse? Ball deed het eerder deze week.

De Brit wist dat hij met iets bijzonders moest komen om de finale te halen van de show Britain’s Got Talent. Dus betreedt de 24-jarige man uit Hertfordshire het podium met enkel een pianist bij zich en begint te zingen. “Hello, it’s me”, de eerste regel van het nummer klinkt echter niet zoals Adele deze zou zingen, maar klinkt uit de mond van een andere diva: Miss Piggy uit de Muppet Show. Niet veel later volgt haar voormalige eega Kermit de Kikker. Ook Shrek, Donkey en Minnie Mouse komen aan bod.

Na afloop is Simon Cowell vol lof:

“Oh my god, Craig. I loved every second of that. (…) It’s original and it’s funny and it’s different (…) We always look for somebody to do for something we’ve never seen before and I think the whole presentation was a step up from the last time. Really funny, really original. I really hope that people pick up the phone for you to vote for the final because you’re good.”

En met succes: Ball haalde met zijn parodie de finale. Komende zaterdag moet blijken of hij de talentenshow dit jaar wint. Beluister hier Adele’s originele versie van Hello: