Tom Dumoulin mogelijk toch naar Tour de France

Tom Dumoulin rijdt mogelijk toch de Ronde van Frankrijk. De kopman van Giant-Alpecin is opgenomen in de voorselectie van de Tour. Hoofddoel voor Dumoulin dit seizoen is de olympische tijdrit in augustus. De Tour wilde hij aanvankelijk overslaan in voorbereiding op Rio, maar de plannen zijn na het uitstappen in de Giro gewijzigd. Veertien renners maken deel uit van die voorselectie. De ploeg wordt klaargestoomd voor de Tour via onder meer een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada, Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Van die veertien renners zullen uiteindelijk negen deelnemen aan de Tour, die 2 juli begint. „We gaan naar de Tour om een etappe te winnen. Onze ‘longlist’ biedt ons de mogelijkheden om dat doel te bereiken”, aldus ploegcoach Adriaan Helmantel. (ANP)