Amerika 2016

The Presidential Podcast #7: Op naar een ‘messy’ conventie?

Stevenen nu niet de Republikeinen, maar de Democraten af op een rommelige conventie? Luister naar de Presidential Podcast #7.

vpro-nrc-the-presidential-podcast-2-1-1-300x300
Met een overwinning op dinsdag 24 mei in de staat Washington heeft Donald Trump zich, op maximaal tien gedelegeerden na, verzekerd van de kandidatuur bij de Republikeins Partij voor de verkiezingen van dit najaar. Daarmee is hij, met nog een aantal staten te gaan op 7 juni, inmiddels niet meer de ‘verwachte kandidaat’, maar een zekerheid. Hoe gaat de partij inmiddels met die overrompelende werkelijkheid om? En zijn, nu Bernie Sanders doorgaat tot het gaatje, het nu de Democraten die afstevenen op een ‘messy’ conventie, zoals de senator uit Vermont het zelf formuleert? Luister naar deel 7 van de Presidential Podcast met NRC-correspondent Guus Valk en VPRO-presentator Chris Kijne.

Beluister hieronder de eerdere afleveringen, of neem hier een abonnement via iTunes of Stitcher.

Blogger

Guus Valk

Guus Valk volgt als correspondent in de Verenigde Staten de verkiezingsstrijd. Eerder was hij Midden Oosten-correspondent en politiek redacteur in Den Haag voor NRC Handelsblad.

    • Guus Valk
    • Chris Kijne