Dijkhoff: uitzetvluchten voor 40 pct geannuleerd

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie (VVD) bevestigt dat ongeveer 40 procent van de geboekte vluchten waarmee onwillige, uitgeprocedeerde asielzoekers gedwongen worden uitgezet, op het laatste moment niet doorgaat. Vaak gebeurt dat omdat de uit te zetten vreemdeling niet komt opdagen of op de valreep een nieuwe juridische procedure begint, soms nog op de vliegtuigtrap. Dat heeft Dijkhoff woensdag geschreven in antwoord op vragen van de Tweede Kamerfracties van VVD en CDA. Beide partijen hadden hem opheldering gevraagd over een artikel in NRC van 4 mei. Daar werd bericht over het hoge aantal annuleringen, 10 procentpunt meer dan de 30 procent in 2013. „Onacceptabel” , zo oordeelden de partijen die de Kamervragen stelden. (NRC)