Enkele dagen beperkt treinverkeer rond Utrecht

Tot en met zondag krijgen reizigers op vrijwel alle trajecten van en naar Utrecht te maken met extra reistijd.

Werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht Centraal. Foto: Sander Koning / ANP

Treinreizigers moeten vanaf donderdagavond tot en met zondagavond rekening houden met extra reistijd op vrijwel alle trajecten van en naar Utrecht. ProRail werkt dan intensief aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal, zo liet ProRail eerder al weten in een persbericht.

Door de werkzaamheden rijden er veel minder treinen rond Utrecht Centraal en goederentreinen zullen worden omgeleid. Op meerdere trajecten zullen NS-bussen worden ingezet.

Werkzaamheden

ProRail spreekt van “de meest omvangrijke” werkzaamheden van 2016 rond Utrecht. Er zal door ProRail, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, onder meer worden gewerkt aan perrons, het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem.

ProRail is sinds 2013 bezig met een spoorvernieuwing rond Utrecht. Bouwmanager Han de Hilster van ProRail over eerdere werkzaamheden rond het treinstation:

Met de aanleg van twee nieuwe sporen en een nieuw perron op Utrecht Centraal moeten vervoerders in de toekomst meer treinen kunnen laten rijden. Van maandag 30 mei tot en met zondag 21 augustus kunnen er door de spoorvernieuwing geen treinen stoppen op station Utrecht Zuilen. Na de werkzaamheden zal tevens het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar zijn en kan het vierde spoor bij station Houten in gebruik worden genomen.

De werkzaamheden, die donderdagavond vanaf 20.00 uur van start gaan, moeten eind 2016 grotendeels zijn afgerond.

    • Etienne Verschuren