Verstappen rijdt in Monaco niet met vernieuwde motor, Ricciardo al wel

Max Verstappen is ondanks zijn overwinning in de grand prix van Spanje nog niet de kopman van Red Bull. Dat mag je toch voorzichtig concluderen nadat bekend werd dat zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo de eerstkomende race, aankomende zondag in de straten van Monaco, de beschikking krijgt over de vernieuwde Renaultmotor. Verstappen moet wachten tot de grand prix van Canada, twee weken later. De Oostenrijkse renstal denkt dat de nieuwe motor een halve seconde tijdwinst per ronde kan opleveren. Beide coureurs testten de krachtbron al vorige week in Barcelona. Verstappen was toen de snellere van de twee. „Ik voelde me er comfortabel mee tijdens de testdagen”, liet hij woensdag weten tijdens de persconferentie in Monaco. „Het is positief dat we er zoveel tijd mee winnen. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe motor in Canada te kunnen gebruiken.”

Verstappen bleef voorzichtig over zijn kansen in Monaco. „Ik moet nog steeds wennen aan de Red Bull, dus ook in Monaco zal ik weer leren. En het sterke Mercedes verslaan is lastig.” Extra druk zegt hij niet te voelen door zijn historische zege in Spanje. „Iedere coureur voelt druk, maar je moet het positief gebruiken. Je kunt alleen maar succesvol zijn als je geniet en je lekker voelt”, aldus de eerste Nederlandse winnaar van een Formule 1-race ooit. (ANP)