F1-race Verstappen zondag eenmalig gratis te zien

De race in Monaco wordt gestreamd inclusief voor- en nabeschouwing van Olav Mol.

Max Verstappen en zijn engineers lopen een rondje over het circuit. Foto Frits van Eldik / ANP

De grand prix van Monaco is komende zondag eenmalig voor niets te bekijken op internet. Ziggo, dat de Nederlandse rechten voor Formule 1 in handen heeft, zegt dat te doen omdat de belangstelling voor de sport in Nederland enorm is toegenomen door de winst van Max Verstappen, twee weken geleden. De kabelaar wil naar eigen zeggen “alle Nederlanders eenmalig laten genieten van het spektakel”.

De GP in de straten van Monaco is voor liefhebbers al sinds jaar en dag een van de hoogtepunten van het Forumule 1-seizoen. Tijdens de grand prix van vorig jaar liep de toen 17-jarige Verstappen punten mis nadat hij door een aanrijding met Romain Grosjean zijn voorwielen was verloren en zich in een muur had geboord. Sindsdien is hij overgestapt van het satellietteam Torro Rosso naar het grotere en beter geëquipeerde Red Bull.

Lees meer over de GP in deze voorbeschouwing van vorig jaar: De magie van Monaco is Monaco

De auto waarin Verstappen komende zondag rijdt, is in tegenstelling tot die van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo nog niet voorzien van de vernieuwde Renault-motor. Hoewel Verstappen tijdens het testen sneller was dan Ricciardo, moet hij wachten tot de grand prix van Canada over twee weken. Team Red Bull denkt dat de nieuwe krachtbron ongeveer een halve seconde per ronde sneller kan zijn.

De uitzending rond de grand prix van Monaco begint zondag om 13.00 uur met een voorbeschouwing van Olav Mol en is ook voor niet-klanten te zien op de site van Ziggo. De race zelf start om 14.00 uur.