De Thuiskok: Tomatenguacamole

Guacamole die niet groen van kleur is, dat is natuurlijk een beetje als vloeken in de kerk.

Guacamole die niet groen van kleur is, dat is natuurlijk een beetje als vloeken in de kerk. Maar in het boek Pomodori van Angelo Dorny is dit wel een van de meest vernieuwende en originele recepten. Bovendien ben ik groot fan van zoete aardappelen, en als ik de hype mag geloven, ben ik daarin allang niet meer de enige.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en bak ze gedurende 30 minuten in de oven. Neem vervolgens de avocado’s en verwijder de schil en pit. Doe het vruchtvlees in een diepe kom en prak het met een vork. Ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg toe aan de kom. Voeg het sap van een halve limoen toe, samen met een teentje knoflook, wat peper en zout en olijfolie. Meng goed en zet opzij. Haal de zoete aardappelen uit de oven, je kunt ze nu makkelijk ontvellen. Pureer ze met een vork en breng op smaak met peper, zout en koriander. Serveer de puree van zoete aardappelen samen met de guacamole, de kerstomaten, limoen en enkele lekkere broodjes.