Star Wars IV, maar dan plat en lang

Fans van Star Wars krijgen waarschijnlijk een lamme vinger van het scrollwieltje.

Uitsnede van SWANH

Internet en het scrollwieltje hebben ontwerpers de mogelijkheid gegeven hele lange infographics te maken. Bijvoorbeeld om te illustreren hoe groot ons zonnestelsel en hoe groot het heelal is. Fans van Star Wars krijgen waarschijnlijk een lamme vinger van deze 123 meter lange infographic van Star Wars IV: A New Hope.

Op zijn website schrijft de maker, de Zwitserse kunstenaar Martin Panchaud, dat hij met het werk tegen de voorkeur van “het internet” wil ingaan voor korte verhalen, samenvattingen en snel behapbare content.

“With my work I aimed to create a contrast to that.”

Hij koos voor Star Wars IV omdat de serie de popcultuur zo sterk heeft beïnvloed en dat allemaal begon met Episode IV.

“Other than this Star Wars is a childhood memory. Maybe some of you may recall your very own and personal sensations you had when you first saw the film. My visual style leaves more space for the individual imaginary universe.”

De personages van de film worden in de infographic weergegeven met gekleurde bolletjes, en alle conversaties staan uitgeschreven (inclusief de bliepjes van R2D2):

Personages_StarWars

Het hele gevecht om de Death Star met alle vliegtuigen passeert de revue, inclusief alle check-ins van de verschillende piloten:

Knipsel

Panchad maakte de infographic met Adobe Illustrator. De 123 meter lange tekening bestaat uit 157 aan elkaar geplakte afbeeldingen.

Scrollen maar dus.

Star Wars blijft “het internet” sowieso fascineren. Vorige week ging een video viral (147 miljoen views op Facebook en 2,6 miljoen likes) over een Chewbacca-masker, de schreeuwende, harige sidekick van Harrison Ford in de filmserie. Of ligt dat aan de aanstekelijke vrolijkheid van de dame die het masker opzet?