Bertens gemakkelijk naar derde ronde Roland Garros

In een hoogstaande partij versloeg de Wateringse de Italiaanse Camila Giorgi: 6-4, 6-1.

Bertens tijdens haar eersterondepartij Benoit Tessier/Reuters

Kiki Bertens heeft in Parijs met gemak de derde ronde gehaald. In een hoogstaande partij versloeg de Wateringse de Italiaanse Camila Giorgi: 6-4, 6-1.

De 24-jarige Bertens (58) sloeg in de partij vrijwel evenveel winners als de nummer 44 van de wereld. Doorslaggevend was het aantal niet afgedwongen fouten: slechts vier van Bertens tegenover 24 van Giorgi. De ontspannen ogende Bertens serveerde bovendien sterk. Twee derde van haar eerste services waren in, waarmee ze vervolgens meer dan 80 procent van de punten wist binnen te halen.

Het wedstrijdpunt:

Bertens versloeg in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Parijs verrassend de als derde geplaatste Angelique Kerber.

In de derde ronde speelt Bertens tegen de winnaar van de partij tussen Virginie Razzano en Daria Kasatkina. Als ze de vierde ronde weet te halen, is Bertens geplaatst voor de Olympische Spelen.

Haase ook klaar in dubbelspel

Robin Haase verloor maandag in het enkelspel in de eerste ronde, en heeft ook de eerste ronde in het dubbelspel niet overleefd: met zijn partner Viktor Troicki verloor hij donderdag kansloos van het als derde geplaatste koppel Ivan Dodig/Marcelo Melo: 6-0, 6-3.