Cleveland Cavaliers op weg naar finale NBA

Cleveland Cavaliers heeft opnieuw de leiding genomen in de finale van de Eastern Conference in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Cleveland won woensdagnacht Nederlandse tijd de vijfde wedstrijd uit de best-of-sevenserie tegen Toronto Raptors met grote cijfers: 116-78. Daardoor namen de Cavaliers, na twee nederlagen op Canadese bodem, weer een voorsprong in de serie: 3-2. LeBron James en zijn ploeggenoten hebben nog één overwinning nodig om voor het tweede jaar op rij de NBA-finale te bereiken. Vrijdag kan Cleveland Cavaliers het afmaken in Toronto. Tegenstander in de finale wordt Oklahoma City Thunder of titelverdediger Golden State Warriors. Oklahoma staat verrassend met 3-1 voor in de finale van de Western Conference, komende nacht kan de beslissing al vallen. (ANP)