Sijsling verliest van ‘bad boy’ Kyrgios

De Nederlandse tennisser werd in de tweede ronde van Roland Garros in drie sets uitgeschakeld door de Australiër.

Igor Sijsling in zijn eerste rondepartij tegen de Roemeen Adrian Ungur. Foto Miguel Medina/AFP

De enig overgebleven Nederlandse tennisser in het mannentoernooi van Roland Garros is woensdag ook uitgeschakeld: Igor Sijsling werd in net iets meer dan een uur in drie sets van de baan geveegd door het Australische enfant terrible Nick Kyrgios: 6-3, 6-2 en 6-1.

Vooraf had Igor Sijsling al gezegd dat hem een lastige partij zou wachtten: bij een trainingspotje vorig jaar liet de Australiër hem alle hoeken van de baan zien. En zo verging het de Nederlander woensdag weer. De tennisser was niet opgewassen tegen het servicegeweld en de harde slagen vanaf de baseline van Kyrgios.

In de eerste set kreeg Sijsling op 1-1 nog wel kansen om de Australiër te breken, maar zijn tegenstander wist die mogelijkheden vakkundig weg te werken. Daarna kwam de Nederlander, die in de eerste ronde nog relatief eenvoudig had gewonnen met 3-0 van de Roemeen Ungur, nauwelijks in het spel voor. Binnen no-time klaarde Kyrgios de klus.

Explosief karakter

Kyrgios is in Parijs als zeventiende geplaatst. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten in het tennis: twee jaar terug schakelde de jonge speler Rafael Nadal uit op Wimbledon. Het is echter vooral zijn explosieve karakter waardoor Kyrgios de laatste tijd in het nieuws komt. Zo ontving hij vorig jaar de hoogst mogelijke geldboete van 10.000 dollar van tennisorganisatie ATP nadat hij de Zwitser Wawrinka tijdens een wedstrijd toebeet dat zijn vriendin het met een ander zou hebben gedaan. Ook slaat hij geregeld uit frustatie zijn racket stuk.

De Australiër komt in derde ronde uit tegen de winnaar van de partij tussen de als negende geplaatste Fransman Richard Gasquet en de Amerikaan Bjorn Fratangelo.