Roze trui Kruijswijk niet in gevaar in zeventiende Girorit

De etappeoverwinning was voor de Duitser Kluge, die het sprintende peloton net voorbleef.

Steven Kruijswijk te midden van ploeggenoten van zijn team Lotto-Jumbo. Foto Vincenzo Pinto/AFP

De roze trui van Steven Kruijswijk is woensdag niet in gevaar gekomen in de 196 kilometer lange etappe tussen Molveno- Cassano d’Adda. De renner finishte keurig in het peloton in de vlakke rit die werd gewonnen door de Duitser Roger Kluge. De voorsprong van de Nederlander op zijn concurrenten voor het algemeen klassement bleef in stand.

Twitter avatar LottoJumbo_road LottoNLJumbo Cycling “I enjoyed it and tried to save as much energy as possible,” @S_kruiswijk https://t.co/667oMmFZtI https://t.co/72cMrdqvn1

Kluge, die eerder deze week te horen kreeg dat zijn ploeg IAM Cycling na dit jaar stopt, sprong in de slotfase weg uit het peloton en wist met een uiterste krachtinspanning uit handen van de jagende meute te blijven. Eerder strandde een vluchtpoging van het zestal Bak, Konovalovas, Belkov, Broett, Oss en Zhupa. De etappe leek daarmee uit te draaien op een massasprint, totdat Kluge in de laatste de benen nam. Giacomo Nizzolo finishte als tweede, voor de Duitser Nikias Arndt.

Lees ook ons profiel van de roze truidrager: Steven Kruijswijk is geboren voor de grote rondes
Twitter avatar sporza_koers Sporza Wielrennen Kluge legt de sprintersploegen in de luren #Giro https://t.co/d2JBagsV0P

Geen aanvallen op trui Kruijswijk

Geen van de concurrenten van Kruijswijk deed woensdag een aanval op zijn roze trui. De vlakke etappe leende zich daar niet voor. De komende dagen duikt het peloton opnieuw de bergen in. Na een relatief vlakke rit eindigen de renners morgen na een klim van tweede categorie in de nauwe straten van Pinarolo. Vrijdag en zaterdag word opnieuw het hooggebergte opgezocht.

Twitter avatar sporza_koers Sporza Wielrennen En Kruijswijk? Die is 4 dagen verwijderd van de eindzege in de Giro https://t.co/hbWe6GMG3N