Latino’s tegen Trump

Foto Albuquerque Journal via ZUMA/ Hollandse Hoogte

Een verkiezingsbijeenkomst van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in de staat New Mexico, waar veel Latino’s wonen, is dinsdagnacht uitgelopen op een rel. De oproerpolitie zette traangas in en agenten raakten gewond door stenen. Betogers zwaaiden met Mexicaanse vlaggen uit protest tegen vele discriminerende woorden van Trump over Mexico en latino’s. De voorverkiezingen verlopen deze week in meerdere opzichten onrustig. Bij de Democraten verzocht Bernie Sanders, die mathematisch gezien niet meer kan winnen van koploper Hillary Clinton, gisteren om een hertelling in Kentucky, waar Clinton zeer nipt van hem won. Donald Trump schreef dinsdag bij de voorverkiezingen in de staat Washington nog veertig gedelegeerden op zijn naam.