Na Müllenberg mag nu ook Fontijn naar Rio

In navolging van Peter Müllenberg (-81 kilogram) heeft ook Nouchka Fontijn (-75 kg) zich geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio 2016. De 28-jarige boksster bereikte dinsdag bij de WK in Astana de halve finales. De Europees kampioene versloeg de als zevende geplaatste Erika Guerrier uit Frankrijk op punten: 3-0 (39-37, 40-36, 39-37). Voor een olympisch ticket was voor Fontijn een plaats bij de eerste vier noodzakelijk. „Ik ben opgelucht en blij dat het me nu gelukt is”, zei Fontijn opgetogen. „Het is de beloning voor jarenlang hard werken. Ik was nerveuzer dan anders voor deze partij. Ik wist dat het nu moest gebeuren. Mede daardoor was het krachtsverschil minder goed te zien dan anders tegen deze tegenstander.” Bij het olympisch kwalificatietoernooi vorige maand in Turkije kon Fontijn de hoge verwachtingen nog niet waarmaken. Ze werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Met Fontijn erbij heeft Nederland in Rio nu twee deelnemers aan het olympisch bokstoernooi. (ANP)