Recensie

Alweer die slechteriken

Ga deze week terug in de tijd: speel een ridder in een RSI-opwekkende role playing game, stort je op een fraai maar gruwelijk spel dat wel wat meer historisch besef had mogen hebben of leef je uit in een potje prehistorisch dino-pesten.

Als je al RSI kreeg van Tales of Clicker Knights RPG dan moet je opvolger Tap Knight and the Dark Castle zeker links laten liggen. Veel is hetzelfde gebleven: je moet hordes slechteriken verslaan door op je scherm te tikken. De besturing is wel simpeler: In vergelijking met Tap Knight and the Dark Castle is zijn voorganger zo moeilijk als Dance Dance Revolution. Je hoeft niet meer op het juiste moment links of rechts van je scherm te rammen, nu volstaat een willekeurige ‘tap’. Hierdoor beweegt het hoofdpersonage, een ridder die het kwaad voor eens en voor altijd wil verslaan, naar de andere kant van het scherm. Hoe meer vingers je gebruikt, des te sneller hij beweegt. Met de munten, juwelen en demonenharten die je verzamelt kun je het personage opwaarderen of nieuwe teamgenoten aanschaffen. Tap Knight and the Dark Castle is veel van hetzelfde maar erg verslavend door dit RPG-element. Ga er vanuit dat je al snel zit te tikken met tien vingers op het scherm alsof je binnen een uur een tienduizend woorden tellend werkstuk af moet hebben.