Wordt Scully de nieuwe James Bond?

Gillian Anderson, bekend van haar rol als Scully in de televisieserie X-files, tweette een foto in de bekende James Bond pose met de tekst: ‘It’s Bond. Jane Bond.’

Foto: Edyta Blaszczyk / Odessa American via AP)

De speculaties over de nieuwe James Bond zijn al een tijdje aan de gang en dit weekend kwam er een nieuwe verrassende kandidaat bij: Gillian Anderson, bekend van haar rol als Scully in de televisieserie X-files. Ze tweette een foto in de bekende James Bond pose met de tekst: ‘It’s Bond. Jane Bond.’

Twitter avatar GillianA Gillian Anderson It’s Bond. Jane Bond.
Thanks for all the votes! (And sorry, don’t know who made poster but I love it!) #NextBond https://t.co/f8GC4ZuFgL

Anderson maakte de foto niet zelf maar werd door fans op Twitter genomineerd via de hashtag #nextbond. Toch lijkt ze wel gecharmeerd van de suggestie omdat ze het plaatje zelf tweette.

Er wordt weer druk gespeculeerd over een nieuwe James Bond. Volgens geruchten zou Daniel Craig de rol van James Bond na vier films niet meer willen spelen. Hij zou volgens de Daily Mail zelfs een aanbod van 68 miljoen pond hebben afgewezen voor twee nieuwe films.

Ook andere acteurs worden al langer genoemd als potentiële opvolger van Daniel Craig. Zo zouden Tom Hiddleston, bekend van de film Night Manager, Luther-acteur Idris Elba en Homeland-acteur Damian Lewis een goede kans maken.

Twitter avatar SPW1979 Shaun #NextBond
Heart says Idris Elba, Head says Tom Hiddleston….. https://t.co/fIUJRxy2TS

Maar ook onverwachte kandidaten passeren op Twitter de revue. Zo wordt Boris Johnson, de oud-burgemeester van Londen, genoemd en zien sommige mensen zelfs David Cameron als waardig opvolger.

Twitter avatar aQuietHorse QuietHorse 1950’s view of Britain’s place in the world ✔️
An eye for the ladies ✔️
Does his own stunts ✔️
#NextBond https://t.co/pInnoTWDiV