De Graafschap verwacht in eredivisie te blijven

De Graafschap rekent er voor „95 procent” op dat het volgend jaar in de eredivisie speelt, maar heeft wegens de onzekerheid toch een advocaat in de arm genomen. De club uit Doetinchem degradeerde zondag via de play-offs, maar maakt aanspraak op de plek die FC Twente is ontnomen als gevolg van financieel wanbeleid. Volgens een verklaring van de directie is De Graafschap in een onmogelijke spagaat terechtgekomen doordat de club moet wachten op het resultaat van de rechtszaak die FC Twente tegen de straf heeft aangespannen. „Het kan geen weken duren voordat wij zekerheid hebben over waar we spelen, dat staat als een paal boven water.” De club zoekt met de KNVB naar een oplossing en hoopt deze week meer duidelijkheid te kunnen geven aan fans, sponsors en spelers. (ANP)