Twitter pakt limiet van 140 tekens aan

Door onder meer media niet meer mee te laten tellen voor de limiet van 140 tekens moet het gebruik van Twitter aantrekkelijker worden.

Het bekende Twittervogeltje Larry. Foto Leon Neal/AFP

Twitter gaat korte metten maken met een van de grootste ergernissen onder gebruikers: de limiet van 140 tekens. Verschillende media zoals video’s en foto’s worden binnenkort niet meer meegenomen in de karakterbeperking, zo maakte de berichtendienst dinsdag bekend.

Twitter avatar twitter Twitter In the coming months, we’re introducing new ways for you to express even more with a Tweet: https://t.co/l1sWRvXWqr https://t.co/zzhWpRcABs

Daarnaast tellen in de toekomst notificaties, voorafgegaan door het @-symbool, niet meer mee. Gesprekken op het medium moeten daardoor eenvoudiger tot stand komen. Ook zijn tweets die beginnen met een gebruikersnaam voortaan voor iedereen zichtbaar. Gebruikers kunnen daarnaast binnenkort hun eigen berichten met een retweetknop nogmaals verzenden, om zo aandacht te trekken voor de persoonlijke tweets.

De veranderingen moeten de komende maanden worden doorgevoerd. Ontwikkelaars zijn dinsdag ingelicht en maken het platform de infrastructuur gereed voor de aanpassingen.

Het gaat slecht met Twitter

Geruchten over uitbreiding van het aantal te gebruiken tekens waren er al langer. Het bedrijf, dat te kampen heeft met forse verliezen en een dalend gebruikersaantal, staat onder grote druk om te vernieuwen. Social media als Facebook en Instagram hebben veel meer gebruikers. Het vergroten van de karakterlimiet naar 10.000 tekens, zoals eerder werd gesuggeerd, zal echter voorlopig niet gebeuren, meldt persbureau AP.