In beeld

Met de Chelsea Flower Show ontluikt de zomer

De Engelse zomer begint niet op een meteorologische datum, noch als de temperatuur oploopt. De Engelse zomer begint met de Chelsea Flower Show. Want op het moment dat de koningin de bloemententoonstelling opent, is dat ook de traditionele start van het Season een wervelwind aan evenementen die over de hele wereld bekend zijn, zoals Royal Ascot en Wimbledon.
Als er iets de prettige obsessie van Engelsen met tuinieren verbeeldt, is het wel de Chelsea Flower Show. Maandag is de mooiste dag om te gaan – dan opent de koningin de bloemenshow – maar die dag is alleen op uitnodiging. Dinsdag en woensdag zijn voor leden van de Royal Horticultural Society (waarvan je gewoon lid kunt worden), daarna voor overige bezoekers. Reuters / Neil Hall
Koningin Elizabeth II gezien door een met bloemenregenboog omkranst profiel van haar jongere zelf. Reuters / Adrian Dennis
Prinses Beatrice krijgt uitleg van tuinier Diarmuid Gavin bij haar bezoek aan zijn showtuin 'the English Eccentrics Garden'. Beatrice is de oudste dochter van Prins Andrew en Sarah Ferguson. Heathcliff O'Malley / AP
Chelsea Pensioner Dewi Treharne, demonstreert een grasmaaier op een gazonparcours voor gevorderden. Yui Mok / PA via AP
Chelsea Pensioners zijn bewoners van het Royal Hospital Chelsea, een rusthuis voor veteranen uit het Britse leger. Bij ceremoniele gelegenheden dragen zij de kenmerkende scharlakenrode jassen AFP / Adrian Dennis
De Royal Horticultural Society waarschuwde maandag dat er een "lost generation with no gardening skills" opgroeit in het Verenigd Koninkrijk. Reuters / Toby Melville
De '5000 Poppies Garden' van de Australiërs Lynn Berry en Margaret Knight is een eerbetoon aan hun beider vaders die vochten in de Tweede Wereldoorlog. Reuters / Toby Melville
Een model poseert in een bloemetjesjurk. Reuters / Toby Melville
Prins Charles kust de hand van zijn moeder tijdens hun bezoek aan de Chelsea Flower Show. Reuters / Sang Tan
Tulpenmanie in de 'Bloms Bulbs' showtuin. AFP / Adrian Dennis