Opnieuw bestuurder gesneuveld bij FIFA

De FIFA heeft vice-secretaris-generaal Markus Kattner ontslagen. Kattner heeft zich niet gehouden aan de afspraken in zijn arbeidscontract, aldus de wereldvoetbalbond maandag in een summiere verklaring. Volgens bronnen van Reuters en BBC is de reden dat Kattner zichzelf in de periode 2008-2014 bonussen uitbetaalde van een paar miljoen dollar. Kattner verving secretaris-generaal Jérôme Valcke toen die in september werd geschorst vanwege vermoedens van fraude. Hij is de laatste op een lange lijst van FIFA-topmannen die werden geschorst vanwege het overtreden van de regels van de bond, onder wie oud-voorzitter Sepp Blatter. Vanaf volgende maand wordt de functie van secretaris-generaal vervuld door de Senegalese Fatma Samoura, de eerste vrouw in de FIFA-top. (NRC)