Betrokken agent in VS vrijgesproken

Een agent die in de Amerikaanse stad Baltimore betrokken was bij de dood van Freddie Gray is onschuldig bevonden. Grays dood leidde vorig jaar tot grootschalige protesten in de stad en stimuleerde de Black Lives Matter-beweging. Tijdens rellen werd op honderden plaatsen brand gesticht. Veel relschoppers belandden in de cel en het stadsbestuur stelde een avondklok in. De 25-jarige Afro-Amerikaan overleed op 19 april 2015 in de cel nadat hij bij zijn arrestatie zwaar gewond was geraakt. Volgens de autopsie is Gray gestorven aan een gebroken nek, die hij opliep toen hij geboeid en zonder gordel in een politiebusje werd rondgereden. Volgens de verdediging was agent Edward Nero niet direct betrokken bij de arrestatie van Gray. Nero is een van de zes agenten (drie blank, drie zwart) die terechtstaan voor betrokkenheid bij de dood van Gray. Andere agenten staan deze zomer terecht. (AP)