Dit schrijven de Britse kranten over Louis van Gaal

De Britse pers had uitgebreid de tijd zich voor te bereiden op het ontslag van Louis van Gaal bij Manchester United. Dit maakten de ochtendkranten ervan.

Het journaille en Louis van Gaal zijn nooit grote vrienden geweest. De afgelopen maanden werd er volop (door sommigen met zichtbaar genoegen) ruzie gemaakt en gespeculeerd over het naderende ontslag van de trainer bij Manchester United.

Gisteren brak dan eindelijk het nieuws van Van Gaals ontslag via de Britse pers, wat pas uren later ook door de club uit Manchester werd bevestigd. Van Gaal verlaat Manchester met zo’n 4,5 miljoen pond (ruim 5,8 miljoen euro) vertrekpremie. Dit schrijven de ochtendkranten vanmorgen over het ontslag.

Dikke koppen

De chocoladeletters op de voorpagina’s laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Gisteravond kon de Manchester Evening News zijn lezers alvast trakteren op een analyse over het ontslag van ‘LVG’ en over de aanstelling van zijn gedoodverfde opvolger: Jose Mourinho. Ook boulevardkranten The Sun, en The Daily Mirror en Metro brachten het nieuws op de kenmerkende, nietsontziende manier.

Twitter avatar MENnewsdesk Manchester News MEN The front page of today’s Manchester Evening News https://t.co/83QDo1bxiQ https://t.co/XFzBtR4Dzh
Twitter avatar fabriziobocca1 Fabrizio Bocca Daily Mirror #VanGaal Sorry Louis You’re Fired #ManchesterUnited #Mourinho https://t.co/UA8Nq6XyzF

Analyse

Verderop in de kranten is er de ruimte voor analyse - voor zover die de afgelopen dagen nog niet was gedaan. De sportpagina’s van The Guardian en The Times beschrijven de dag van de ontknoping in detail.

Zo is er aandacht voor Van Gaals vertrekpremie; de Amsterdammer zou volgens The Times gezegd hebben dat hij ook voor niks was weggegaan uit Manchester, als de club hem met meer respect behandeld had.

Twitter avatar fletcherr Richard Fletcher Today’s @TimesSport back page: I would have left United for nothing https://t.co/LnYPvsFGyD https://t.co/EXBJjQlu7M

The Guardian en The Daily Express lijken al afscheid genomen te hebben van Van Gaal. Beide kranten kiezen voor een grote foto van Mourinho bij de analyse over het ontslag. Van Gaal neemt afscheid met een kleine foto.

Twitter avatar hendopolis Neil Henderson GUARDIAN SPORT: Van Gaal sacking turns into farce #tomorrowspaperstoday https://t.co/egDMlC5a8P