Tartaar van tomaat

Veel van de recepten die in het boek Pomodori van Angelo Dorny staan zijn variaties op gerechten met vlees. Zo is er de tomatenburger, die we morgen zullen behandelen, is er een recept voor tomatenkroketten en is er deze tartaar. Normaal gesproken wordt die natuurlijk gemaakt met heerlijk mals en fijngesneden vlees, maar met deze ongewone combinatie van meloen en tomaat is het ook erg lekker. De ham en limoen zorgen voor de pit.

Was de tomaten, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Schil en ontpit meteen ook de meloenen, snijd ze in gelijke blokjes en doe ze samen met de tomaten in een kom. Pers het sap van de limoen uit en snijd de bieslook fijn met een scherp mes. Voeg toe aan de tomaten- en meloenblokjes en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Serveer met de gerookte ham.

    • Sam de Voogt