De Bakker in eerste ronde onderuit op Roland Garros

De Nederlander verliest in vier sets van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez: 4-6, 4-6, 7-5 en 6-7.

Thiemo de Bakker eerder dit jaar op het ATP-toernooi in Rotterdam. Foto Koen Suyk/ANP

Thiemo de Bakker is in de eerste ronde van Grand Slamtoernooi Roland Garros uitgeschakeld. De Nederlander verloor in vier sets van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez, de nummer 51 van de wereld: 4-6, 4-6, 7-5, 6-7.

Eén breakpoint had Lopez slechts nodig, bij een stand van 2-2, om de eerste set binnen te slepen. Eenzelfde scenario, met slechts één break, deed zich ook voor in het tweede bedrijf. De derde set was eveneens spannend, maar nu ging de winst wel naar De Bakker. De Nederlander kwam terug van een achterstand en benutte zijn tweede break- en setpoint om het gat terug te brengen tot 2-1.

In de vierde set poetste De Bakker tweemaal een achterstand weg, maar in de tiebreak bleek de Spanjaard toch net iets te sterk. De Nederlander wist zijn eerste rondepartij in Parijs voor het laatste te winnen in 2010. Maandag werd ook Robin Haase uitgeschakeld: hij verloor van de Amerikaan Jack Sock.

Bertens en Sijsling wel door

Tennisster Kiki Bertens haalde wel de tweede ronde. Zij wist dinsdag voor een stunt te zorgen door de Duitse wereldtopper Angelique Kerber te verslaan. Igor Sijsling bereikte eveneens de tweede ronde. Daarin komt hij woensdag uit tegen de als 32ste geplaatste Tommy Robredo.