Britse afvalverwerker toont interesse in Van Gansewinkel

Op dit moment wordt een voorlopig bod voorbereid. Zo’n aanbod is niet-bindend en kan nog worden ingetrokken.

Een auto van Van Gansewinkel in Rotterdam. Foto Robin Utrecht / ANP

De Britse afvalverwerker Shanks heeft interesse in zijn Nederlandse branchegenoot Van Gansewinkel. Op dit moment wordt een voorlopig bod voorbereid op het bedrijf uit Eindhoven, zo bevestigt Shanks dinsdag in een reactie op overnamegeruchten. Zo’n aanbod is niet-bindend en kan nog worden ingetrokken.

Met de overname van Van Gansewinkel denkt Shanks stevig voet aan de grond te kunnen krijgen in de Benelux. Ook denken de Britten voordeel te kunnen behalen uit het samenvoegen van afdelingen, zo meldt het concern in een persverklaring. Door het samenvoegen van Shanks en Van Gansewinkel ontstaat “een grote speler”, aldus de geïnteresseerde.

Verkocht aan schuldeisers

Vorig jaar veranderde Van Gansewinkel ook al van eigenaar, toen het bedrijf in handen kwam van zijn schuldeisers. Het afvalbedrijf was tot dat moment eigendom van de investeerders KKR en CVC, die het concern in 2007 voor 2,2 miljard euro hadden gekocht. Hun poging om Van Gansewinkel met winst te verkopen mislukte, waarna ze besloten het bedrijf van de hand te doen.

Van Gansewinkel over verkoop vorig jaar: dit is een uitstekende deal.

Bij Van Gansewinkel werken volgens persbureau ANP ongeveer 4.350 werknemers. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 945 miljoen euro. Shanks heeft ongeveer 3.500 werknemers en een omzet van ruim 800 miljoen euro.

    • Joost Pijpker