Acht jaar cel voor brandstichting Bandidoscafé

Cor S., kandidaat-lid van de Hells Angels, krijgt acht jaar voor de aanslag op café Dacus in Kerkrade.

Aanslagpleger Cor S. was aspirant-lid van motorclub Hells Angels.
Aanslagpleger Cor S. was aspirant-lid van motorclub Hells Angels. Foto Robert Vos/ANP

De rechtbank in Maastricht heeft Cor S. veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor de aanslag op café Dacus in Kerkrade. De Hoensbroeker gooide in maart van afgelopen jaar een brandbom naar binnen bij de kroeg waar regelmatig leden van motorclub Bandidos samenkwamen. S. zelf was kandidaat-lid van concurrent Hells Angels.

De bovenverdieping van het Kerkraadse pand brandde volledig af. Daarbij raakte niemand gewond maar moest een gezin via het dak vluchten.

Territoriumstrijd niet bewezen

Volgens het Openbaar Ministerie was de brand het gevolg van een territoriumstrijd tussen de rivaliserende motorclubs. De rechter achtte dit niet bewezen. Volgens de rechtbank had de man wel de bedoeling om mensen in levensgevaar te brengen en rekent zijn zwijgen zwaar aan.

Het OM eiste tien jaar cel mede omdat door de brand kinderen in gevaar kwamen en omdat hij getuigen bedreigde.