Spelers Go Ahead belaagd door aanhang van De Graafschap na promotiewedstrijd

Na afloop van de voetbalwedstrijd De Graafschap - Go Ahead Eagles zondagmiddag zijn spelers van de uitspelende club op het veld aangevallen. Vijftien supporters van De Graafschap zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging. De wedstrijd ging om een plek in de eredivisie volgend seizoen.

Fans van de ‘Superboeren’ klommen na het laatste fluitsignaal vanaf de tribunes over de boarding en raakten slaags met de spelers van de club uit Deventer. Op filmpjes die op internet verschenen, is te zien dat er over en weer rake klappen worden uitgedeeld.

Met hulp van stewards en politieagenten werden de voetballers naar de catacomben van stadion De Vijverberg geleid. Volgens een woordvoerder van Go Ahead Eagles raakten er geen spelers gewond. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft laten weten de beelden te gaan bekijken.

De spelers van Go Ahead Eagles vierden op het veld in Doetinchem een promotiefeestje. De wedstrijd eindigde in 1-1; na de winst donderdag (4-1) was dat genoeg voor de club uit Deventer om te promoveren.

De degradatie van De Graafschap is formeel nog geen feit. Als FC Twente daadwerkelijk degradeert – er volgt nog een beroepsprocedure tegen de straf van de licentiecommissie – komt De Graafschap in aanmerking die plaats in te nemen. (NRC)