Zeker 115 doden door cycloon

Bij overstromingen, verwoestingen en aardverschuivingen als gevolg van de cycloon Roanu is de afgelopen dagen in Sri Lanka en Bangladesh een honderdtal mensen gedood en moesten honderdduizenden mensen worden geëvacueerd. In Sri Lanka zijn zeker 92 doden gevallen, maar gevreesd wordt dat het werkelijke aantal slachtoffers hoger ligt, omdat ruim honderd mensen nog worden vermist. Vooral de stad Kegalle is zwaar getroffen. Afgelopen weekeinde werd in Sri Lanka de zwaarste regenval in 25 jaar gemeten.

In Bangladesh zijn door het noodweer zeker 23 mensen omgekomen. Ongeveer een half miljoen mensen moesten na overstromingen en aardverschuivingen worden geëvacueerd nadat de cycloon daar zaterdag was aangekomen. De zwaarst getroffen steden daar zijn Barisal en Chittagong. Honderden huizen zijn verwoest. (AFP, AP, Reuters)